Operatív törzs: kevesebb mint két százalék volt a tömeges teszt második heti eredménye - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Operatív törzs: kevesebb mint két százalék volt a tömeges teszt második heti eredménye

Written by on 2020.12.07.

Nem éri el a két százalékot a tömeges tesztelés eredménye a második hete adatok szerint – közölte a területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján. György István azt mondta, hogy ezen a héten a közigazgatási dolgozók közül az ügyfélszolgálati dolgozókat tesztelik elsőként. A teszt – ahogyan eddig is – önkéntes és ingyenes. Meghosszabbították a lejárt okmányok érvényességét, azt kérik, hogy aki teheti, online intézze ügyeit.

Az országos tisztifőorvos szerint nem csökken a kórházak terheltsége. Továbbra is cél, hogy aki bármilyen tünetet érez magán, maradjon otthon. Minden erőnkkel azon kell lenni, hogy a lappangó fázisban lévő betegséget ne adjuk tovább. AZt is megerősítette, hogy a miniszterelnök még ma bejelenti, hogy változnak-e a járványügyi intézkedések, magyarul lesz-e enyhítés karácsonyra.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy döntés született az operítv törzsnél az oltási sorrendről: először a védekezésben résztvevők és a krónikus betegek kapnak vakcinát. A vakcinainfo.gov.hu oldalon kell majd regisztrálni, ez az oldal hamarosan indul.


Reader's opinions

Leave a Reply