Operatív Törzs: az enyhítés miatt lehet több fertőzött - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Operatív Törzs: az enyhítés miatt lehet több fertőzött

Written by on 2020.04.30.

A járvány elérte azt a szintet, hogy enyhítések jöhetnek, de még nem lélegezhetünk fel – közölte az országos tisztifőorvos az operítv törzs tájékoztatóján. Müller Cecília szerint az egészségügy felkészült, és senki nem maradhat ellátatlanul az országban. Arról is beszélt, hogy lehetséges, hogy az enyhítések miatt több lesz a fertőzött. 

Továbbra is Budapesten igazolták a legtöbb fertőzöttet, de erősen érintett még a járványban Fejér megye is. Jelenleg valamivel kevesebb mint 2800 fertőzött van idehaza, több mint háromszázan estek áldozatul a vírus okozta megbetegedésnek. 

Kórházparancsnokok kerülnek egyes idősotthonok élére – közölte az országos kórházparancsnok. A friss kormányrendelet szerint a szabályozás a 200 vagy annál több férőhellyel rendelkező idősotthonokra vonatkozik. 18 idősotthon kap parancsnokot, ezek közül 8 önkormányzati, 5 állami, 3 egyházi fenntartású, míg 2 intézmény magánkézben van.

A kórházparancsnokok a járványügyi szabályok betartását és az egészségügyi készleteket ellenőrzik, de nem veszik át az intézményvezetők felelősségét. 


Reader's opinions

Leave a Reply