Operatív Törzs: az állam foglalkoztatja azt, aki nem talál hamar munkát - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Operatív Törzs: az állam foglalkoztatja azt, aki nem talál hamar munkát

Written by on 2020.04.28.

Ha kell, akkor az állam ad majd munkát azoknak, akik  a járvány miatt elveszítik az állásukat – ezt mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. Schanda Tamás megismételte, hogy a kormány fontos célnak tartja a munkahelyek megőrzését, de ha kell foglalkoztatóként is megjelenik majd. 

Az országos tisztifőorvos pedig arról beszélt, hogy egyenletes a járvány terjedése. Müller Cecília azt mondta, minden bizodalmuk megvan abban, hogy eljön az egyensúlyi helyzet, amikor nem növekszik majd jelentősen az új fertőzöttek száma. Közölte, hogy levélben keresik meg a már kigyógyult betegeket, hogy az ő vérplazmájukkal kezeljék a súlyos állapotban lévő fertőzötteket. Egyben megerősítette, hogy készülnek a lakosság átfertőződöttségének felmérésére, a mostaninál jóval intenzívebb tesztelésre.

A Semmelweis Egyetem néhány perccel később jelentette be, hogy mintegy 18 ezer tesztet végeznek az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen május elsejétől. A Cél, hogy képet kapjanak a járvány kiterjedésérőlk és a vírus által megfertőzöttek valódi számáról. 

Jelenleg 2600 felett jár az igazolt fertőzöttek száma idehaza, majdnem háromszázan haltak meg a betegség miatt. Több mint ötszázan meggyógyultak a koronavírus-fertőzésből. 


Reader's opinions

Leave a Reply