Nyitnak az autógyárak, de elbocsátások is vannak a szektorban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Nyitnak az autógyárak, de elbocsátások is vannak a szektorban

Written by on 2020.04.22.

Sorban indulnak újra a hazai autógyárak. A Suzuki ma bejelentette, hogy április 29-én fokozott egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével, de elindul a termelés. A cég  fokozatosan állítja vissza a gyártást, kezdetben egyműszakos munkarendben. A hazai autógyárak közül legelőször az Audi indult újra, a Mercedes a hónap végén kapcsolja be a gépeket és az Opel is készen áll a nyitásra, de ennek pontos időpontját még nem tudni.

Közben több száz embert küld el két nagy autóipari multi. Bár a ContiTech Hungária és a Hankook Tire is újra elindította termelést, de az elbocsátások elkerülhetetlenek. Előbbinél minimum 200, de legfeljebb 700 fős létszámleépítést hajtanak végre, utóbbinál pedig hónapról hónapra küldenek el százas nagyságrendben munkavállalókat. 

Egy belsős tanulmány szerint pedig felgyorsult a munkanélküliség növekedés idehaza. Hetente 11-12 ezer ember veszíti el a munkáját, április második hetében már több, mint 320 ezer volt a regisztrált álláskeresők száma a márciusi 281 ezer után.


Reader's opinions

Leave a Reply