Nyit az oktatás, de nem kötelező az óvoda, ahogy az iskola sem lesz az - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Nyit az oktatás, de nem kötelező az óvoda, ahogy az iskola sem lesz az

Written by on 2020.05.25.

Igazolt hiányzásnak minősül, ha a szülők nem viszik a gyereküket óvodába – erősítette meg az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta:az intézményeket felkészítették a gyerekek fogadására, mindenhol megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás, a személyzet „felkészült minden esetre”. Kiemelte, hogy fontos, hogy csak egészséges gyerekeket vigyenek közösségbe a szülők, és nekik se legyenek tüneteik.

Vidéken kinyitottak az óvodák, a fővárosban jövő hétfőtől nyitnak a hasonló intézmények, valamint országszerte az iskolák. Az oktatási államtitkár az iskolákkal kapcsolatban leszögezte, hogy marad a digitális oktatás, de lehetőség van csoportos felzárkóztató foglalkozásokat tartani. A helyi adottságoktól függ, hogyan szervezik meg a konzultációkat.

Idén az egyetemeken a vizsgák többségét is online formában tartják meg. Az intézmények maguk dönthetnek a lebonyolításról, és csak néhány speciális tárgy valamint egyes helyeken a záróvizsgák esetében várják el a hallgatók személyes jelenlétét. Az online vizsgák több mint 60 felsőoktatási intézményt és 285 ezer tanulót érintenek.


Reader's opinions

Leave a Reply