Nyit az oktatás, de nem kötelező az óvoda, ahogy az iskola sem lesz az - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Nyit az oktatás, de nem kötelező az óvoda, ahogy az iskola sem lesz az

Written by on 2020.05.25.

Igazolt hiányzásnak minősül, ha a szülők nem viszik a gyereküket óvodába – erősítette meg az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta:az intézményeket felkészítették a gyerekek fogadására, mindenhol megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás, a személyzet „felkészült minden esetre”. Kiemelte, hogy fontos, hogy csak egészséges gyerekeket vigyenek közösségbe a szülők, és nekik se legyenek tüneteik.

Vidéken kinyitottak az óvodák, a fővárosban jövő hétfőtől nyitnak a hasonló intézmények, valamint országszerte az iskolák. Az oktatási államtitkár az iskolákkal kapcsolatban leszögezte, hogy marad a digitális oktatás, de lehetőség van csoportos felzárkóztató foglalkozásokat tartani. A helyi adottságoktól függ, hogyan szervezik meg a konzultációkat.

Idén az egyetemeken a vizsgák többségét is online formában tartják meg. Az intézmények maguk dönthetnek a lebonyolításról, és csak néhány speciális tárgy valamint egyes helyeken a záróvizsgák esetében várják el a hallgatók személyes jelenlétét. Az online vizsgák több mint 60 felsőoktatási intézményt és 285 ezer tanulót érintenek.


Reader's opinions

Leave a Reply