Nőtt a kórházban lévők száma, kétezer alatt az új fertőzött - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Nőtt a kórházban lévők száma, kétezer alatt az új fertőzött

Written by on 2021.04.26.

Kétezer alatt van az új fertőzöttek száma és 176 áldozatot jelentett a koronavírus.gov.hu ma reggel. Kórházban többen vannak, mint egy napja, majdnem hat és félezren, a lélegeztetőn lévők száma stagnál. Kicsivel több mint hétezer oltást adtak be egy nap alatt, ez az utóbbi hetek egyik legalacsonyabb értéke. Kicsivel több mint hárommillió hatszázezer ember kapott oltást. 

A kormányzati tájékoztató portál szerint a háziorvosokhoz 300 ezer adag Sinopharm vakcinát szállítanak ki és a kórházi oltópontokon is már zajlik a tömeges oltás. Azok a regisztráltak, akiknek még nincs időpontja, akár még ma is foglalhatnak interneten a kórházi oltópontokra. 

A kormányzati tájékoztató portál szerint folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 603 901 fő, közülük 1 665 067 fő már a második oltását is megkapta. 1936 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 486 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 258 218 főre csökkent. 6443 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 782-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Hozzáteszik, hogy a járvány harmadik hullámának tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A magyar lakosság 37%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 21%-os átlaggal. Arra is felhívják a figyelmet, hogy azok a regisztráltak, akiknek még nincs időpontja, akár még ma is foglalhatnak interneten a kórházi oltópontokra. Ma újabb vakcinaszállítmány várható.


Reader's opinions

Leave a Reply