Nőni kezdett a fertőzöttek száma, de tízezer alá esett a kórházban lévőké - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Nőni kezdett a fertőzöttek száma, de tízezer alá esett a kórházban lévőké

Written by on 2021.04.15.

Több mint 5300 új fertőzöttet jelentett a koronavirus.gov.hu és 256 áldozata is van a járványnak. A tesztek negyede lett pozitív. Az aktív fertőzöttek száma kicsivel tovább csökkent, ahogy hónapok óta először tízezer alá csökkent a kórházban ápoltak száma is. Kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.
Mintegy 54 ezer embert oltottak be egy nap alatt így az első vakcinaadagot megkaók száma közelít a 3 milli egyszázezerhez. A kormányzati tájékoztató portál azt írja, hogy háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon.

A hazánkban lévő összes oltóanyag 86 százalékát adták be vasárnapig – írja a 24.hu. A lap összegzése szerint. A legtöbb oltóanyag a Pfizertől érkezett, ezt több mint 90 százalékban használtuk fel, és az uniós tagországok közül továbbra is csak mi oltunk a kínai Sinopharm és az orosz Szputynik V vakcinával. Utóbbiból fogyott el a legkevesebb, a beérkezett mennyiség 61 és fél százalékát adták be eddig.

Egy közvéleménykutatás szerint a magyarok többsége továbbra is óvatos, és teljes nyitást csak augusztusig bezárólag vár. Az oltási hajlandóság továbbra is növekszik, a regisztrációs arány a duplájára nőtt két hónap alatt, de a fiatalok körében továbbra is alacsonynak számít. Az 1992 után születettek 42 százaléka oltatná be magát, ami kis mértékű növekedés februárhoz képest, de 52 százalékuk még mindig ódzkodik a vakcinától – írja a 444.hu.


Reader's opinions

Leave a Reply