Nincs újabb áldozata a vírusnak idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Nincs újabb áldozata a vírusnak idehaza

Written by on 2020.07.23.

Ötödik napja nincs halálos áldozata a vírusnak, de a napi új fertőzöttek száma a tegnapi 19 után 14 fő. Az aktív fertőzöttek kevesebben vannak ugyan, de a fogyás lassul. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez a szám nem változott az legutóbbi adatközlés óta. 

Bulgáriában ismét rekordot döntött az újonnan megfertőződöttek száma, egy nap alatt 330-an betegedtek meg a kórban Romániában napi ezer fölött van az új fertőzöüttek száma, Ukrajnában meghosszabbították a rendkívüli intézkedések hatályát a nyár végéig. CSehországban hatvanan fertőződtek meg egyetlen klubban, a kormányzat mégsem akarja bezárni a szórakozóhelyeket. A cseh egészségügyi miniszter szerint a tömeges rendezvények kockázatosak és ezt a kockázatot kell maszkviseléssel vagy létszámkorláttal csökkenteni, ezért felelős viselkedést kér az emberektől. Csehország keleti részén a legrosszabb a helyzet. 

Átlépte a 15 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világban. A fertőzés annak ellenére tudott ennyire elterjedni, hogy viszonylag korán értesültünk róla és a legtöbb érintett ország drasztikus védelmi intézkedéseket hozott. Az Egyesült Államokban kapták el a legtöbben, már csaknem négymillióan a kórt, Az Egyesült Államok több tagállamában az utcán is kötelezővé tették a maszk használatát. Ennek oka, hogy Ohióban, Minnesotában és Indianában is folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. A szövetségi fővárosban, Washingtonban mától kell már a szabadban is maszkot hordani.


Reader's opinions

Leave a Reply