Nincs már az időseknek vásárlási sávja, lehet koncert is - megszűnt a veszélyhelyzet mára - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Nincs már az időseknek vásárlási sávja, lehet koncert is – megszűnt a veszélyhelyzet mára

Written by on 2020.06.18.

Megszűnt a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet. A rendkívüli jogrendet járványügyi készültség váltja fel. Csak a legszükségesebb óvintézkedéseket kell továbbra is betartani, így a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban továbbra is maszkot kell viselni. A jogszabályban már nincs szó a 65 évesnél idősebbek számára fenntartott idősávról, a boltokban újra korlátozások nélkül lehet vásárolni.

Mától lehet koncerteket tartani, de csak korlátozásokkal – vette észre az index. 500 fő résztvevő alatt megtarthatók a zenés rendezvények, ami a lap szerint a zeneipart érintő jelenlegi legsúlyosabb korlátozást szünteti meg részben. Hozzáteszik, hogy a nagy fesztiválokat idén már mind lefújták, a kisebbek augusztus végére menekültek. Augusztus 15-től ugyanis jelen állás szerint létszámkorlátozás nélkül lehet majd rendezvényt tartani.

Közben továbbra sem lehet tudni, hogy milyen feltételek mellett nyithatnak a mozik vagy a színházak, erről nem ír a mintegy kétszáz oldalas szabályozás, amely a veszélyhelyzetet és a különleges jogrendet megszünteti. Az index azonban úgy tudja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma még ma kiad majd egy újabb, erre vonatkozó rendeletet.


Reader's opinions

Leave a Reply