Nem változik az oltási terv, a virológusok nem aggódnak az oltások miatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00


Nem változik az oltási terv, a virológusok nem aggódnak az oltások miatt

Written by on 2021.01.18.

Az akadozó európai vakcinaszállítás ellenére sem változtat a kormány a koronavírus oltási terven – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília utalt a Pfizer-szállítmányok akadozására, de közölte, hogy ennek ellenére mindenki, aki megkapta az első védőoltást, megkapja a másodikat is. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a két oltás feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a teljes immunitás kialakuljon.

Nem jár új tünetekkel vagy súlyosabb megbetegedéssel a koronavírus fertőzőbb, hazánkban is megjelent brit változa. Rusvai Miklós virológus hangsúlyozta: a vakcinák a vírus új változatával szemben is védelmet nyújtanak. A szakember beszélt arról is: habár a kínai védőoltás működési elve eltér a Pfizer vagy a Moderna vakcináétól, mégsem ismeretlen itthon, hiszen a gyermekbénulás és az influenza elleni oltás is ugyanezen az elven működik.

Felesleges különbséget tenni az oltások között – legalábbis ezt mondta a Metropolnak a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Dr. Szlávik János szerint a brit, amerikai, kínai vagy az orosz vakcina is ugyanazt tudja: nagy valószínűséggel megvéd a koronavírustól, ami a korlátozások nélküli, szabad élet kulcsa. Hozzátette, hogy egyik vakcina sem járt több szövődménnyel, mint a korábbiak, a leggyakrabban egy napon belül múló izomfájdalomról számoltak be tünetként.


Reader's opinions

Leave a Reply