Nem lesz szigorítás, 130 az új fertőzött - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Nem lesz szigorítás, 130 az új fertőzött

Written by on 2021.09.07.

130 új fertőzöttet találtak egy nap alatt és 4 áldozatot jelentett a koronavirus.gov.hu. Többen vannak kórházban és lélegeztetőn is. Mintegy négyezren kapták meg az első adag vakcinát egy nap alatt, a harmadk oltást több négyszázezer ember vette fel. A kormányzati tájékoztató arra figyelmeztet, hogy a delta vírusmutáns terjed idehaza is és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.

Nem kell számítani újabb szigorításokra a járványhelyezt miatt – mondta a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője. Novák Katalin szerint jelenleg semmi nem indokolja a korlátozások bevezetését. A tárca nélküli miniszter az oltásokat látja megoldásnak, így azok felvételére buzdított.

Gyakrabban fordulnak elő allergiás bőrtünetek a koronavírus delta-variánsával megfertőződött betegek esetében − mondta egy infektológus a Magyar Hangnak. Csilek András szerint ezen kívül nem tapasztalnak olyan tünetet, ami a korábbi járványhullámokból már ne lett volna ismert, a vírus alapvetően légúti megbetegedéses tünetekkel jár.

(Manna FM, Lakatos Péter)


Reader's opinions

Leave a Reply