Nagyon sokan kerültek kórházba és lélegeztetőre egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Nagyon sokan kerültek kórházba és lélegeztetőre egy nap alatt

Written by on 2021.03.22.

Több mint ezren kerültek kórházba a hétvégén, 11 ezer felett van (11246) a kórházban ápoltak száma és az eddigi legtöbb ember került lélegeztetőre egy nap alatt. Jelenleg 1340 embert kell mesterségesen életben tartani.

Több mint kilencezer (9046) új fertőzöttet regisztráltak vasárnap és 189 áldozata volt a hazai járványnak egy nap alatt. Szinte minden harmadik elvégzett teszt pozitív lett. 26 és félezer ember kapott oltást, ezzel közelítünk az egymillió hatszázezer beoltott felé.

A jelenleg érvényben lévő korlátozások feloldását két és félmillió beoltott embernél lehet megkezdeni. Továbbra is az időseket oltják első körben.

Bővülhet a beoltottakkal a vérplazmadonorok köre – mondta a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója. Vályi-Nagy István a közrádióban arról beszélt, hogy elsősorban a Pfizer-vakcinával beoltottak szervezete jó immunválaszt vált ki, ezért ők alkalmasak lehetnek plazmadonornak. A főigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy most a gyerekek és a fiatalok körében terjed leginkább a járvány, de a várandósokra is veszélyt jelent.


Reader's opinions

Leave a Reply