Nagyon kevés az új fertőzött, kevesebben vannak lélegeztetőgépen is - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00


Nagyon kevés az új fertőzött, kevesebben vannak lélegeztetőgépen is

Written by on 2020.12.15.

Alig 1900 új fertőzöttet találtak ma reggelre a hazai járványban és 107 újabb áldozatot jelentett a koronavirus.gov.hu. November vége óta nem volt ehhez mérhetően alacsony a napi halálozás, ahogy a fertőzöttek száma is több mint egy hónapja volt utoljára ennyire kevés. Érdemes megjegyezni, hogy múlt pénteken még 6000 fölötti új beteget találtak egy nap alatt. Majdnem kétszázan kerültek kórházba, de 600 alá csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma.

A Magyar Orvosi Kamara listát vezet azokról a kollégákról, akik a koronavírus áldozatai lettek. A nem hivatalos lista alapján eddig 34 egészségügyi dolgozó vesztette életét a járvány miatt, közülük 8 háziorvos és 7 mentős. A listán szerepelnek ápolók, beteghordó, sebész és radiológus is.

Biztonságosan meglátogathatja a rokonait karácsonykor az, aki az elmúlt félévben átesett a koronavírus betegségen – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth Rádióban. Szlávik János beszélt arról is, hogy az ünnepek előtt elvégzett tesztek gyakran hamis eredményt mutatnak, hiszen ha a tünetek megjelenése előtt végzik, még negatívak lehetnek, holott akkor már fertőző a beteg.


Reader's opinions

Leave a Reply