Nagyon fertőz a brit variáns, idén még nem volt ennyi áldozat egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Nagyon fertőz a brit variáns, idén még nem volt ennyi áldozat egy nap alatt

Written by on 2021.03.10.

Több mint 5600 újabb, regisztrált fertőzöttje van a járványnak idehaza és 179 áldozatot jelentett a koronavirus.gov.hu. Ennyi halottja egy nap alatt a második hullám csúcsán volt a járványnak. Tovább emelkedett a kórházi ápolásra szorulók száma, a fertőzötteké pedig több mint 5600 fővel nőtt egy nap alatt. A pozitív tesztek aránya javult, de még mindig majdnem minden ötödik teszt pozitív lett. Nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma is, jelenleg 844-en vannak. 

Az összes beoltott száma átlépte az egymillió egyszázezret. Holnaptól újraindítják az adatalapú oltást az egészségügyben, a hatvan év alatti krónikus betegek egy részét már tegnap értesítették SMS-ben. Egy nap alatt mintegy hatvanezer embert oltottak be, ez a negyedik leghatékonyabb nap azóta, hogy elkezdődött a vakcinálás. 

Több százezer ember beoltását tervezik a következő egy hétben – erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője beszélt. Mint mondta nő az oltás iránti bizalom, eddig már hárommillióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. 

Galgóczi Ágnes arról is beszélt,hogy a most leginkább terjedő brit koronavírus variáns fertőzési rátája meghaladja a hármat, vagyis egy ember három másiknak adja tovább. A második hullámban ez az érték kettő és három között maradt. 


Reader's opinions

Leave a Reply