Miniszterelnök: veszélyes pillanatban vagyunk - háromezer fölött az új fertőzöttek száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Miniszterelnök: veszélyes pillanatban vagyunk – háromezer fölött az új fertőzöttek száma

Written by on 2021.02.19.

Veszélyes pillanatban vagyunk, a fertőzöttek számának és az oltottak számának emelkedése fut versenyt egymással – mondta a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor közölte a fertőzöttségi adatokat, eszerint 3093 újabb fertőzöttet találtak, 110-en haltak meg az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzöttként.  Idén még nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma. Nőtt a kórházban lévők száma és a lélegeztetőgépen lévőké is. 

Korábban az országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a harmadik hullám elején vagyunk a járványügyi adatok alapján. 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy bírni fogja a terhelést az egészségügy, ugyanakkor köszöntet mondott az ápolók teljesítményéért. Nem mellesleg ma van az ápolók világnapja, mi is kitartást kívánunk és köszönjük a munkájukat a Manna FM teljes stábjának nevében. 

Az oltásokkal kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy eddig 391 ezer embert oltottak be itthon, de a terv szerint március végére meghaladjuk az egymillió, áprilisra pedig a kétmillió főt. 

A nemzeti konzultációról azt mondta, hogy a döntés felelőssége a kormányé, de az a jó döntés, amelyik minél több véleményt meghallgatva születik. A kérdőívet eddig mintegy 120 ezren töltötték ki a nemzetikonzultacio.gov.hu oldalon. 


Reader's opinions

Leave a Reply