Miniszterelnök: több ágazat is kap béremelést januártól, de a tanárok kimaradnak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Miniszterelnök: több ágazat is kap béremelést januártól, de a tanárok kimaradnak

Written by on 2021.10.08.

Az ápolók, a bölcsődei dolgozók és a szociális munkások bérét is emelik húsz százalékkal jövőre, ahogy a kulturális szektorban dolgozók is számíthatnak bérnövekedésre – jelentette be a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint azonban mindenkinek nem lehet egyszerre emelni a bérét, így a tanárok bére nem változik, ott csak újabb egy év múlva lehet 10 százalékos változás. Hozzátette, hogy a minimálbér kétszázezer forintra emeléséről és a 13. havi nyugdíj teljes kifizetéséről még tartanak a tárgyalások. Szerinte tartós gazdasági növekedés mellett lehet csak biztonsággal növelni a béreken.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy jövő héten felveszi a harmadik oltást. Mint mondta, korábban vacillált, de most a harmadik dózis felvételét javasolja. Megerősítette, hogy a kormány az oltást tartja a leghatásosabb védekezési megoldásnak.
Az európai energiaárak elszabadulásával kapcsolatban a magyar rezsicsökkentés előnyeiről beszélt és szerinte továbbra is meg kell védeni a hatósági áras gáz és villanyárakat. Az üzemanyagárakat nem szabályozza az állam, ott mától majdnem ötszáz forintot kell fizetni a dízelért, de a benzin is közelít az ötszáz forintos lélektani határhoz.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply