Miniszterelnök: technikai zavar van a tömeges oltás körül - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Miniszterelnök: technikai zavar van a tömeges oltás körül

Written by on 2021.03.05.

Nem volt más valasztásunk a zárásokkal kapcsolatban, tragédia lett volna, ha nem lépünk – mondta el a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor elmondta, hogy a bölcsődék egyelőre nyitva maradnak és a virágboltosoknak nyolcadikán, nőnapon még nem kell hogy bezárjanak, csak keddtől. Megerősítette, hogy a bértámogatást kiterjesztik az összes érintett szektorban. 

A kormányfő szerint is van némi technikai zavar az oltások körül, de az oltási rend nagyjából rendben van. Közvetlen telefonszámot hoztak létre a problémás értesítések kapcsán. Továbbra is kétmillió beadott oltással április elejére. 

6300-nál is több új fertőzöttet találtak ma reggelre és 143 áldozata van a járványnak – ezt szintén a miniszterelnök közölte még nyolc óra előtt. Nőtt a kórházban lévők száma, a jelenlegi 6800 körüli betegszám akár 15 -20 ezer emberig is felfuthat. Orbán Viktor szerint kirendelésekkel lehet elég egészségügyest bevonni, akár a magánegészségügyből is. Ezen jelenleg is dolgoznak. Jelenleg 677 ember van lélegeztetőgépen –  

A miniszterelnök szerint egyelőre nem tudni, hogy valóban csak két hétig tartanak-e lezárások, ebben eltérőek a vélemények, de a kormányfő húsvétkor kezdődő fokozatos nyitást emlegetett. 

A tegnap bejelentett szigorítások értelmében az óvodákat és az általános iskolákat a tavaszi szünet végéig, április 7-ig bezárják. Hétfőtől két hétig nem nyithatnak ki az üzletek, ez alól csak az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak kivételek. Március 22-ig valamennyi szolgáltatás szünetel, kivéve a magán egészségügyi ellátást. A bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak, de a kaszinók nem. 


Reader's opinions

Leave a Reply