Miniszterelnök: elveszíti a védettségi igazolványt, aki nem veszi fel a második oltást - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Miniszterelnök: elveszíti a védettségi igazolványt, aki nem veszi fel a második oltást

Written by on 2021.06.10.

Elveszíti a védettségi igazolványát, aki nem veszi fel a második oltását – erről a miniszterelnök beszélt a kormányiunfón. Orbán Viktor a járványkezeléssel kapcsolatban azt mondta, idehaza is lehetővé teszik a 12 év felettiek beoltását. Jövő héttől indul a készenléti oltási rend. Arról is beszélt, hogy tíz napos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak a védekezésben részt vevők. 

A miniszterelnök egyben bejelentette, hogy újabb nemzeti konzultáció indul egyes kormányzati döntésekről. Szerinte az elmúlt időszak válságaira válaszul át kell alakítani a gazdaság működését, ebben pedig látni kell a döntések  támogatottságát. Mint mondta a következő Nemzeti Konzultációban a minimálbér kétszázezer forintra emeléséhez, a gyerekes családok idén befizetett adójának visszatérítéséhez és a hitelmoratórium alakításához várnak javaslatokat. A klímaadóval kapcsolatban is lesz kérdés és a migrációs kvóta is újra szóba kerül. 

Hétfőn újabb enyhítések lépnek életbe. Védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében a 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Ugyancsak hétfőtől falunapot is lehet tartani. Az ötezer főnél kisebb települések szabadtéri rendezvényein 1500-an lehetnek egy időben, és nincs szükség védettségi igazolványra.


Reader's opinions

Leave a Reply