Miniszterelnök: csak az általános iskolák és óvodák nyitnak ki április 19-én - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Miniszterelnök: csak az általános iskolák és óvodák nyitnak ki április 19-én

Written by on 2021.04.09.

Május tizedikén indulnak a középiskolák és csak írásbeli érettségi lesz – jelentette be a miniszterelnök ma reggel a közrádióban. Orbán Viktor szerint a döntés ma reggel született az operatív törzs ülésén, a vizsgákkal kapcsolatos részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzák. A kormányfő arról is beszélt, hogy ismert emberekkel kampány indul a regisztráció népszerűsítéséért. A regisztráltak száma átlépte a négymilliót, de ennél jóval több embert kellene beoltani a nyájimmunitáshoz. Mint mondta júniusig akár hétmillió ember is megkaphatja a vakcinát, csak attól kell tartani, hogy nem lesz annyi ember, aki ezt igényelné.
A miniszterelnök szerint közösségi eseményekre csak oltási igazolvánnyal lehetne menni, ideértve a foci-EB hazai meccseit is. Azt is elmondta, hogy a kormány egyelőre még nem döntött a 18 éven aluliak beoltásáról.

Tegnap a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jövő hét elején tárgyalnak a járványügyi szabályok további lazításáról, addigra ugyanis elérheti a hárommilliót a beoltottak száma. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a héten befejeződik a pedagógusok oltása, így szerinte biztonsággal indulhat újra az oktatás április 19-én. A miniszter szerint az első dózis legalább 80 százalékos védettséget jelent, de a Délpesti Centrumkórház infektológusa korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az oltások csak a második adag beadása után és akkor is csak két három hét elteltével tudják kifejteni teljesen a hatásukat.


Reader's opinions

Leave a Reply