Miniszterelnök: biztos a holnapi nyitás - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Miniszterelnök: biztos a holnapi nyitás

Written by on 2021.04.30.

A nyitással kezdett a miniszterelnök ma reggel a közrádióban adott interjújában. Orbán Viktor szerint ma biztosan meglesz a négymillió oltott. A 16-18 éveseket is oltani kezdik de csak Pfizerrel, ezért azt felretszik. Egyelőre a mai nap az utolsó, amikor pfizerrel lehet oltatni, aztán erre az anyagra heteket kell majd várni. Vakcina azonban így is jut mindenkinek – emelte ki a kormányfő.

Szerbiával és Montenegróval már megszületett a megállapodás, így oda a hazai védettségi igazolvánnyal is lehet utazni. A miniszterelnök szerint a környező országokkal is egyeztetnek már.

Az már korábban kiderült, hogy az AstraZeneca és a SinoPharm mellett a Pfizerre is lehet időpontot foglalni ma hajnaltól, de a telex szerint a regisztrációra kitalált Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér oldala. Hajnalban még sikerült regisztrálni, de kora reggel már csak nehezen volt elérhető az oldal. Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy ezt mind sikerül beadni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a kormányinfón beszélt arról, hogy milyen lazítások várhatók a négymilliós átoltottság után. Gulyás Gergely azt mondta tovább lehet vásárolni és fogyasztani esténként és a kulturális és sportintézmények, edzőtermek – leginkább a védetteknek.


Reader's opinions

Leave a Reply