Miniszterelnök: az orvosok kapnak először oltást, csökken az elviteles étel áfája - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Miniszterelnök: az orvosok kapnak először oltást, csökken az elviteles étel áfája

Written by on 2020.11.13.

Az orvosokat kell először beoltani – mondta a miniszterelnök a szokásos pénteki interjúban a közrádióban. Orbán Viktor szerint az egészségügyi dolgozókra van leginkább szükség, nekik kell először védelem. Azt is megismételte, hogy a vakcina lehet a megoldás a vírushelyzetre. 

A kormányfő arról is beszélt, hogy a gazdaságban jelenleg időszakos és tartósabb intézkedéseket is hoznak. Az iparkamara javaslatára például  5 százalékra csökkentik az áfát az elvitelre szánt ételeknél, de a hosszú távú javaslatok között is szerepel az adócsökkentés. Úgy fogalmazott, hogy a következő esztendő az adócsökkentés éve lesz, mert enélkül nem lesznek munkahelyek. AZ iparűzési adó elengedését sem látja kivitelezhetetlennek, de erről még nincs döntés. 

A friss járványügyi adatokból is mondott számokat Orbán Viktor, eszerint több mint kétszázötven ember került kórházba tegnap óta, majdnem 6700-an vannak a fertőzés miatt ellátandók és ötszáz fölé emelkedett a lélegeztetőn lévők száma. Az új fertőzöttekről és az elhunytakról nem közölt adatokat és az a kormányzati tájékoztató oldalon sem jelent még meg. 

A miniszterelnök azt mondta, hogy a járványügyi helyzet miatt 208 óvodát kellett bezárni, illetve 293 általános iskolában digitális oktatásra tértek át, de Orbán szerint az oktatási rendszer is bírja a nyomást.


Reader's opinions

Leave a Reply