Miniszterelnök: adómentes lesz az élet 25 év alatt a jövő évtől - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Miniszterelnök: adómentes lesz az élet 25 év alatt a jövő évtől

Written by on 2021.01.15.

Adómentességet ígért a miniszterelnök a 25 év alattiaknak 2022-től. Orbán Viktor a közrádióban azt mondt, hogy a nyugdíjasok, a családok és a cégek megsegítése után ezzel válik teljessé a válságkezelés.

105 ezernél is több embert oltottak be eddig, de az oltókapacitásunk jóval több, mint amennyi vakcina van – mondta a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint az uniós beszerzés lassú, miközben milliónyi kínai vakcina vár a magyar hatóságok engedélyezésére. Ha az engedély megvan, ezzel is el lehet kezdeni az oltásokat idehaza.

A közösen kialakított uniós oltási stratégia értelmében a tagállamoktól azt kérték, hogy ne tárgyalhatnak külön a gyógyszergyártókkal, és ne kössenek velük egyéni szerződéseket a vakcinabeszerzésről, de a kormányfő úgy fogalmazott, hogy amíg százak halnak meg idehaza, addig más forrásokat is keresni kell. Az uniós kérés egyébként az unióban engedélyezett szerekre vonatkozik.

A kormányfő a friss járványadatokat is elmondta, ez alapján több mint 1500 új fertőzöttet találtak és 111 újabb áldozata van a koronavírusnak idehaza. Orbán Viktor szerint idehaza
sikerült megfékezni a második hullámot, de a nyugati országokban már a harmadik hullám indult el, ami aggodalomra adhat okot.


Reader's opinions

Leave a Reply