Miniszterelnök: adócsökkentés, családpolitika, nyugdíjemelés, járványhelyzet - sűrű volt a reggel a közrádióban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Miniszterelnök: adócsökkentés, családpolitika, nyugdíjemelés, járványhelyzet – sűrű volt a reggel a közrádióban

Written by on 2021.09.24.

A jövő a saját gyermekekben van – mondta a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor az éppen zajló budapesti Demográfiai kongresszus kapcsán arról beszélt, hogy idehaza nőtt a házasságkötések száma, nőtt a születési szám, de még mindig fogy a népesség. Szerinte a kormányzati családpolitika sikeres, de újabb tíz évnek kell eltelnie, hogy látni lehessen mennyire. Mint mondta a végső cél, hogy ha valaki gyereket vállal, az nagyobb biztonságban érezze magát – ezért is adják vissza a családosok adóját egy nehéz év után. 

A minimálbéremelésről azt mondta a miniszterelnök, hogy a cél a 200 ezer forint, ám a kis- és középvállalkozóknak gondot okozna ekkora béremelés, ezért a kormány adót fog csökkenteni. A mérték még nem eldöntött. A garantált bérminimum is jócskán fog emelkedni.

Azt is mondta, hogy akár a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat kifizetné a nyugdíjasoknak már jövőre. 

Nem lehet olyan intézkedést hozni, ami az oltottakat hozza nehéz helyzetbe azokkal szemben, akik mindent megtettek a védekezés érdekében – erről szintén a miniszterelnök beszélt ma reggel. Orbán Viktor szerint ha lesz bármilyen korlátozás, akkor az is inkább a védettségi igazolványhoz lesz köthető, az oltottaknak adva előnyöket. Legutóbb ötszáz felett volt az azonosított új fertőzöttek száma egy nap alatt és két áldozata volt a járványnak idehaza, a negyedik hullám elején járunk.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply