Miniszterelnök: a kormány minden óvintézkedést megtett a koronavírussal kapcsolatban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Miniszterelnök: a kormány minden óvintézkedést megtett a koronavírussal kapcsolatban

Written by on 2020.01.31.

Baj nincs, de lehet. A legfontosabb, hogy ne engedjük elbagatellizálni a dolgot – ezt mondta a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatban a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában. Orbán Viktor megerősítette, hogy amit meg lehetett tenni a védekezéssel kapcsolatban, azt megtette a kormány.

A koronavírus okozta járvány miatt az Egészségügyi Világszervezet kihirdette a nemzetközi vészhelyzetet . Az elmúlt napokban már több ország jelentett be korlátozásokat, menekítette ki állampolgárait a fertőzött területekről és számos légitársaság felfüggesztette kínai járatait. A vírus okozta tüdőgyulladásban eddig 213 ember halt meg Kínában, a fertőzöttek száma pedig majdnem eléri a tízezret. A szakemberek azt kérik, mossunk minél gyakrabban kezet, mert ez legjobb védekezés a vírus terjedése ellen!

Magyar betegről továbbra sem tudni, a Kínában tartózkodó nyolc magyar közül heten szeretnének hazajönni, őket ma egy francia géppel hozzák haza, majd hazaérkezésük után két hétre karanténba kerülnek.

Hozzánk legközelebb Szlovákiában jelentkezett két beteg a fertőzés tüneteivel, akik most érkeztek haza Kínából, elkülönítették őket.


Reader's opinions

Leave a Reply