Miniszterelnök: a járvány legnehezebb két hete jön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Miniszterelnök: a járvány legnehezebb két hete jön

Written by on 2021.02.26.

A járvány legnehezebb két hete jön – közölte a miniszterelnök a facebookon a járványügyi szakemberekkel való egyeztetés után. Orbán viktor azt mondta, hogy az újfajta mutációk miatt a fertőzések szám erősen nő és nőni fog, az eddigi legnagyobb egészségügyi terheléssel kell szembenézni. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy tartsák be az operatív törzs előírásait és mielőbb oltassák be magukat.

Az uniós csúcson is súlyosnak ítélték a helyzetet. Az európai Unió kormányfői a tegnapi tanácskozáson az oltási folyamat gyorsításáról, a vírusvariánsokról és a korlátozásokról egyeztettek. Utóbbi esetben egységesen az utazási korlátozások fenntartása mellett foglaltak állást. Uniós szintű oltási igazolvány legkorábban három hónap múlva lehet, a tagállamok önállóan vezetik be a tanúsítványt, de az az egész unióban érvényes lesz.

Közben kiderült, hogy jövő év végétől gyárthatják a magyar koronavírus elleni vakcinákat idehaza. Debrecenben kifejezetten erre a célra építenek gyárat, a beruházások teljes költsége 55 milliárd forint lesz – közölte az innovációs és technológiai miniszter. Az oltóanyag jelenleg fejlesztés alatt áll.


Reader's opinions

Leave a Reply