Megugrott a fertőzöttek száma, szigorított a Semmelweis - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Megugrott a fertőzöttek száma, szigorított a Semmelweis

Written by on 2021.09.09.

345 új koronavírusost szűrtek ki egy nap alatt idehaza – közölte a koronavirus.gov.hu. Legutóbb a harmadik hullám vége lecsengésekor, májusban volt ilyen magas ez az adat. Három újabb áldozata van a járványnak. Kicsivel emelkedett a kórházban ápoltak száma, lélegeztetésre 26 betegnek van szüksége. A beoltottak száma négyezerrel emelkedett. A pozitív tesztek aránya nem magas az elvégzett összes teszten belül.

Közben még két koronavírusos játékost találtak a Mol Fehérvár csapatában, ahol korábban Negonak lett pozitív a tesztje. Ő egy bajnokit és a magyar válogatott legutóbbi három találkozóját is kihagyta a fertőzés miatt. A Vidi játékosát azóta többször tesztelték, a legutóbbi két ellenőrzés alkalmával már negatív eredményt hoztak a tesztek.

Tovább szigorított a Semmelweis Egyetem – csak a beoltottak kezdhetik meg a félévet – közölte a vezetés. Mint írják, azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat. Ha valaki orvosi problémák miatt nem oltakozhat, akkor viszont az egyetem vállalja, hogy 5 naponta térítésmentesen antigéntesztet végez nála. A szigorra azért van szükség, mert a képzés gyakorlati részében, a betegágyaknál a diákok nem veszélyeztethetik a betegeket.


Reader's opinions

Leave a Reply