Megtorpant az oltási tempó és a betegszámok csökkenése a kórházakban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Megtorpant az oltási tempó és a betegszámok csökkenése a kórházakban

Written by on 2021.04.30.

A tesztek kevesebb mint tíz százaléka lett pozitív, 2365 új beteget találtak – közölte a koronívirus.gov.hu. Egy nap alatt 182 áldozata volt a járványnak. Kicsivel nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőn lévők száma is.
Közben Európában több helyen, köztük Romániában is megjelent a koronavírus indiai variánsa és több európai országból is jelentettek hasonló eseteket.


Kevesebb mint 87 ezer embert kell beoltani egy nap alatt, hogy elérjük a négymilliós átoltottságot, amihez a kormány újabb engedményeket rendelt. Az elmúlt napon 43 ezer vakcinát adtak be.

A miniszterelnök a közrádióban már bejelentette, hogy holnaptól életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Orbán Viktor szerint ma biztosan meglesz a négymillió oltott, ami után nyitnak a kultúrintézmények, szállodák, sportlétesítmények – de leginkább a védetteknek.

A kormányzati tájékoztató portál arról is ír, hogy mától regisztrálhatnak a 16-18 évesek is, illetve a szüleik. Őket Pfizerrel oltják majd az érettségi után. A miniszterelnök szerint ezért a mai nap az utolsó, amikor felnőttként pfizerrel lehet oltatni, mert a fiataloknak teszik félre és erre az anyagra heteket kell majd várni. Vakcina azonban így is jut mindenkinek – emelte ki a kormányfő.

Ma egynapos kampány indult a Pfizer oltási időpontok foglalására, de már kora reggel elérhetetlenné vált a regisztrációs oldal, az eeszt.gov.hu és azóta is elérhetetlen – vélhetően a túlterhelés miatt.


Reader's opinions

Leave a Reply