Meglódult a fertőzésszám - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Meglódult a fertőzésszám

Written by on 2021.09.06.

Majdnem 650 új fertőzöttet igazoltak idehaza az elmúlt három napban és kilenc áldozata volt a járványnak – írja a koronavirus.gov.hu. A kórházban ápoltak száma már a kétszázat közelíti, majdnem ötvenen kerültek kórházba a hétvégén, egy hét alatt megduplázódott a számuk. Egyre többen vannak lélegeztetőn is. MIntegy 18000 első oltást adtak be a három nap alatt, 

A kormányzati tájékoztató szerint a delta vírusmutáns terjed idehaza és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. A Semmelweis Egyetem rektora szerint 25-ször akkora az esélye egy oltatlannak arra, hogy kórházba kerül a fertőzés miatt, mint egy vakcinával védett embernek. Merkely Béla elhúzódó és lassú negyedik hullámra számít. 

Visszatértek a katonák a kórházakba, mától ismét segítséget nyújtanak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban. A Honvédelmi Minisztérium szerint 83 katona 23 kórházban fogja segíteni a munkát. Tavasszal ezernél is több katona segítette a kórházi munkát, elsősorban a betegirányításnál és a szállításban. 

(MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply