Megint száz fölött a halottak száma egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Megint száz fölött a halottak száma egy nap alatt

Written by on 2020.11.10.

Száz fölött van a halottak száma és több mint 4100 az új beteg ma reggelre. Kórházba került majdnem száz ember és majdnem ötvennel több beteget kell lélegeztetni, mint tegnap. 

A fővárosban és Pest megyében majdnem ugyanannyi beteget igazoltak, 1200-zal lett több a régióban a fertőzöttek száma. 

Újra nagyon sok lett az elvégzett tesztek közül pozitív, harminc százalék fölötti az arány. A Semmelweis Egyetem rektora ezzel kapcsolatban tegnap arról beszélt, hogy kontaktkutatásokat már nem is igazán végeznek, és átfogó szűrések sincsenek, csak a tüneteseket tesztelik, ezért ilyen magas az arányszám. Ez egyben azt is jelenti, hogy a regisztrált fertőzöttek száma nem ad képet a járvány valódi terjedéséről. 

Több mint száz óvodában és 24 iskolában van rendkívüli szünet, 26 teljes iskola és 184 osztály állt át digitális oktatásra.

A koronavírus sajtóközpont felhívja a figyelmet, hogy a kórházak terheltségének csökkentése miatt újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: mától a halasztható műtéteket felfüggesztik, bővül az ellátásba bevont kórházak és koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.

Pontos adatok a koronavirus.gov.hu-ról:

4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 118 918 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2596 főre emelkedett, 27 585-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 88 737 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 28 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6153 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 461-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív törzs jelenleg 109 óvodában (4%) és 24 iskolában (0,8%) rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 184 osztályban (6%) és 26 iskolában (0,8%) digitális oktatást.


Reader's opinions

Leave a Reply