Megérkezett a Kiara ciklon Sopronba és végigvonul az országon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 22:00


Megérkezett a Kiara ciklon Sopronba és végigvonul az országon

Written by on 2020.02.10.

Sopronba már megérkezett a Kiara nevű viharciklon. 106 km/h-s széllökésről számolt be az Időkép.hu. A ciklon vasárnap délelőtt érte el Nyugat-Európát, a széllökések hétfő reggelre értek ide. A középső és Dunántúli megyékben narancs, vagyis másodfokú a veszélyjelzés a viharos szél miatt; akár a 100 kilométer/órát is meghaladhatják a széllökések. Másutt citromsárga jelzés érvényes.

A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy készüljön a szélsőséges időjárásra: ezek között fontos az ajtók-ablakok gondos bezárása és felkészülés az esetleges áramszünetre. A viharos széllökések miatt az útinform azt kéri a kamionosoktól és az autósoktól, hogy a ponyvákat és a tetőcsomagtartókon szállított eszközöket is megfelelően rögzítsék és óvatosan vezessenek az utánfutókkal.

Csehországban mintegy százezer háztartás maradt áram nélkül az országon hétfőre virradóra átvonuló és kiadós esővel kísért szélvihar következtében. Számos helyen, főleg a cseh-német határon, leállt a vasúti forgalom a sínekre dőlt, kitört fák következtében, s több hegyvidéki közúton is közlekedési akadályok alakultak ki. Több, Magyarországról induló nemzetközi járatot is érintenek a nemzetközi vasúti korlátozások, tájékozódjanak a MÁV honalpján mielőtt útnak indulnak vonattal.


Reader's opinions

Leave a Reply