Még több beteg és áldozat egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Még több beteg és áldozat egy nap alatt

Written by on 2021.02.26.

Újra emelkedett a napi új fertőzöttek száma,  több mint 4600 újabb beteget regisztráltak és 123-an haltak meg egy nap alatt. Ötezer fölé emelkedett a kórházban ápoltak száma, közülük már 451-en gépi lélegeztetésre szorulnak. 

A statisztika alapján Fejér és Pest megyében terjed legnagyobb ütemben a fertőzés: 100 százaléknál nagyobb mértékben nőtt a regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt héten a megelőző hét naphoz képest. Pest megye nem tartalmazza Budapestet, ahol 76 százalék a növekedési faktor.

Emelt szintű készültség lépett életbe a kórházakban – ezt a miniszterelnök közölte a közrádióban. Orbán Viktor megismételte, hogy a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog a következő hetekben, így – mint fogalmazott – újra azt a készültséget kell visszahozni, ami november közepén jellemzett minket. A miniszterelnök a külföldi utazások szigorítását szorgalmazza, de azt is hozzátette, hogy a következő néhány nap dönti el, kell-e újabb szigorításokat bevezetni. 

Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük 240 622 fő már a második oltását is megkapta. A háziorvosok a kínai vakcinával oltanak, a kórházak a Pfizer anyagával. Tegnap újabb AstraZeneca és Moderna szállítmány érkezett. 


Reader's opinions

Leave a Reply