Még mindig sok az áldozat a járványban, de tavaly 18 percenként halt bele valaki a covidba - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Még mindig sok az áldozat a járványban, de tavaly 18 percenként halt bele valaki a covidba

Written by on 2022.01.03.

Kevesebb mint hatezer új fertőzöttet igazoltak hétvégén, de még mindig sok az áldozat. Három nap alatt majdnem 250 halottja volt a járványnak – közölte a koronavírus.gov.hu. A kórházban és a lélegeztetőn lévők száma is csökkenést mutat. Körülbelül négyszáz oltottal lett több három nap alatt, a beoltottak majdnem fele a harmadik adag oltását is felvette. A kormányzati tájékoztató arra is felhívja a figyelmet, hogy már megnyílt az internetes időpontfoglaló a 12-17 évesek megerősítő harmadik oltásához is.

Hamarosan jönnek az újabb oltási akciónapok: januárban minden csütörtökön és pénteken délután, szombaton pedig egész nap, előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is várják azokat, akik szeretnék megkapni a védőoltást. Országszerte 215 helyszínen, a kórházak mellett járási központokban is lehet majd kérni a vakcinát. Ahol szükséges, ott az oltóbuszok is újra munkába állnak.

Közben a tavalyi járványstatisztika azt mutatja, hogy idehaza 18 percenként belehalt valaki a koronavírus szövődményeibe. Az RTL Híradóban elhangzottak szerint 2021-ben csaknem harmincezer áldozata volt a járványnak Magyarországon, ami háromszor több, mint a járvány első évében. A szomszédos, de kicsivel kisebb népességű Ausztriában negyedannyi a veszteség.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply