Majdnem háromezer új fertőzött, száz fölött az áldozatok száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Majdnem háromezer új fertőzött, száz fölött az áldozatok száma

Written by on 2021.02.24.

2855 fertőzöttet szűrtek ki kedden és 102 áldozatot jelentett a kormányzati tájékoztató portál ma reggel. Újra növekszik az aktív fertőzöttek száma, négyszáz fölött van a léplegeztetőn lévők száma, de kétszázzal kevesebben vannak kórházban mint egy nappal korábban.

MIntegy 15 ezerrel nőtt a beoltottak száma, már több mint 471ezeren vannak akik az első adag vakcinát megkapták. A háziorvosok mától oltanak a kínai anyaggal, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani

A kínai vakcinával együtt mától már ötféle oltóanyaggal folytatódik a tömeges oltási kampány Magyarországon. A tervek szerint a következő néhány napban 368 ezren kaphatják meg a védőoltást. Mindenkit a háziorvosok értesítenek. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta: addig nem javulnak a járványügyi adatok, amíg kellő számú ember nem kapja meg a védőoltást.

Az óvatos nyitást javasolják a szakemberek – ezt mondta a miniszterelnök a facebookon, miután a járványhelyzetről egyeztetett az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével. Orbán Viktor a napokban több szakértői csoporttal is konzultál – ez volt az első találkozó, de a szakemberek nagyon visszafogottak a nyitás kérdésében.


Reader's opinions

Leave a Reply