Majdnem háromezer új fertőzött, száz fölött az áldozatok száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Majdnem háromezer új fertőzött, száz fölött az áldozatok száma

Written by on 2021.02.24.

2855 fertőzöttet szűrtek ki kedden és 102 áldozatot jelentett a kormányzati tájékoztató portál ma reggel. Újra növekszik az aktív fertőzöttek száma, négyszáz fölött van a léplegeztetőn lévők száma, de kétszázzal kevesebben vannak kórházban mint egy nappal korábban.

MIntegy 15 ezerrel nőtt a beoltottak száma, már több mint 471ezeren vannak akik az első adag vakcinát megkapták. A háziorvosok mától oltanak a kínai anyaggal, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani

A kínai vakcinával együtt mától már ötféle oltóanyaggal folytatódik a tömeges oltási kampány Magyarországon. A tervek szerint a következő néhány napban 368 ezren kaphatják meg a védőoltást. Mindenkit a háziorvosok értesítenek. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta: addig nem javulnak a járványügyi adatok, amíg kellő számú ember nem kapja meg a védőoltást.

Az óvatos nyitást javasolják a szakemberek – ezt mondta a miniszterelnök a facebookon, miután a járványhelyzetről egyeztetett az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével. Orbán Viktor a napokban több szakértői csoporttal is konzultál – ez volt az első találkozó, de a szakemberek nagyon visszafogottak a nyitás kérdésében.


Reader's opinions

Leave a Reply