Majdnem 1500 beteg, rekord a pozitív tesztek arányában - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Majdnem 1500 beteg, rekord a pozitív tesztek arányában

Written by on 2020.10.19.

Rekordmagas a pozitív tesztek száma, 15 százalék felett jár. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden hetedik vizsgált embernél kimutatták a betegséget. Ma reggelig kevesebb mint tízezer tesztet végeztek el.

Újabb majdnem 1500 beteget találtak ma reggelig, 31 halottja is van a járványnak idehaza – közölte a koronavírus.gov.hu. Majdnem kétszáz ember került kórházba egy nap alatt, kilenc újabb embert kell lélegeztetni, így már kétszáz felé jár a lélegeztetőgépen lévők száma.

Az Operatív Törzs jelenleg 40 óvodában és 13 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 117 osztálynál és 15 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Az országos tisztifőorvos szerint nem szabad belefáradnunk a járványba, mert legalább annyi van előttünk, mint mögöttünk. Müller Cecília szerint a covid betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak számát.

Egyelőre nem tudni mikor tetőzik a járvány. A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint november-decemberben, de akár jövőre is tolódhat a második hullám tetőzése. Szlávik János azt mondta, hogy a fertőzés gyógyszeres kezelésével nem állunk túl jól, de jövő hónapban már három oltóanyag lesz ideiglenes engedéllyel forgalomban világszerte.


Reader's opinions

Leave a Reply