Mai koronavírus összefoglaló délelőtt tízkor - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Mai koronavírus összefoglaló délelőtt tízkor

Written by on 2020.02.27.

Ne a 112-es segélyhívót tárcsázza, aki a koronavírusról szeretne információkat megtudni. Ezt kéri az Országos Mentőszolgálat. Felhívják a figyelmet, hogy a segélyhívó leterhelése helyett mindenki az erre meghirdetett ingyenes zöld számokon érdeklődhet. A 06 80 277 455-ös és a 06 80 277 456 –os telefonszámok megtalálhatók a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján is, ahol a legfrissebb tájékoztató anyagok is elolvashatók.

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg. Az országos tisztifőorvos szerint minden egyes esetet külön vizsgálnak, gyanúsnak pedig azt tekintik, akinek a láza 38 fok feletti, 14 napon belül olyan területen járt, ahol a vírus közösségi terjedése adott volt, illetve olyan súlyos tüneteket mutat, ami már kórházi kezelést igényel.

Közben összehangolt európai fellépést sürget az unió a koronavírus ellen, hogy elkerülhetőek legyenek az eltérő megoldások. Eddig több mint 12 európai országban találtak koronavírussal fertőzött embert, Észak-Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet.

A tavaly év végén kezdődött járványban világszerte több mint 81 ezren fertőződtek meg és csaknem 2800-an vesztették életüket. Harmincezernél is többen gyógyultak már meg a fertőzésből.


Reader's opinions

Leave a Reply