Ma tetőzik a hőség, 39 fokra készüljenek - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Ma tetőzik a hőség, 39 fokra készüljenek

Written by on 2021.06.24.

Ma tetőzik a hőség, a fővárosban is harmadfokú a figyelmeztetés a meleg miatt. A hőségriadó ma éjfélig lesz életben, emellett továbbra is extrém UVB-sugárzásra kell számítani. Aki teheti, a legmelegebb órákban ne tartózkodjon a napon. Érdemes kerülni a fizikai megterhelést és mindenki igyon sok vizet. Semmi esetre se hagyjanak élőlényt az autóban, lehúzott ablak mellett sem.

Az országos és a budapesti napi melegrekord is megdőlt tegnap délután. Az új országos rekord 37,8 Celsius-fok, a budapesti rekord pedig ennél valamivel alacsonyabb, 36,6 fok.- A korábbi csúcsokat 2002-ben mérték. A meteorológiai szolgálat azt is közölte, hogy tegnapra virradóra a fővárosban már megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet napi rekordja is, Budapest-Lágymányos állomáson hajnalra csupán 23,8 fokig hűlt a levegő hőmérséklete.

Történelmi rekordot ért el itthon a nyári áram-fogyasztás. Kedden 6660 megawatt volt a rendszerterhelés. A nyári csúcsfogyasztás mögött a klimatizálás terjedése áll, a mostani rekordot is este mérték, amikor a bevásárlóközpontok, irodaházak mellett, a háztartási klímaberendezések is működtek. Magyarország mindenkori áramfogyasztási rekordja idén február 12-én volt, akkor azonban a hideg miatt nőtt meg a terhelés.


Reader's opinions

Leave a Reply