Ma nyitnak az óvodák és az iskolák az alsósoknak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Ma nyitnak az óvodák és az iskolák az alsósoknak

Written by on 2021.04.19.

Hat hét után kinyitnak ma reggel az iskolák, bár csak az alsósok térnek vissza a jelenléti oktatásba. Ezzel együtt az óvodákba is visszatérhetnek a gyerekek.

Az Emberi Erőforrások MInisztériuma szerint ugyanakkor az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában. A hvg kérdésére azt írták, hogy ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú diák, akkor ez is előfordulhat. Arra azonban felhívta a figyelmet a minisztérium, hogy ha nincs elég jegye a diáknak év végén vagy 250 óránál többet hiányzott, akkor osztályozó vizsgát kell tennie.

Az Emberi Erőforrások Minisztere kellő rugalmasságot kért a hiányzások kapcsán az intézmények vezetőitől egy pénteki levélben – írja a Telex. Kásler MIklós ugyanakkor azt kéri az óvodáktól, hogy még kis létszám esetén se vonják össze a csoportokat. Azt is írja, hogy az iskolákban nem lehet keverni a jelenléti és az online oktatást, de ha van rá lehetőség, az otthon maradó diákok bekapcsolódhatnak az órákba. A fertőtlenítéssel, távolságtartással és maszkviseléssel kapcsolatos előírások is maradtak.


Reader's opinions

Leave a Reply