MA meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


MA meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet

Written by on 2020.11.10.

Rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, itt dől el, hogy bevezetik-e a tegnap bejelentett korlátozó intézkedéseket. A miniszterelnök tegnapi bejelentése szerint ugyanis a korlátozások bevezetése attól függ, hogy a Parlament megszavazza-e a veszélyhelyzet meghosszabbítását.
A korlátozások között szerepel az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom, a digitális oktatás bevezetése nyolcadik osztály fölött, a gyülekezés és a rendezvények tilalma, az éttermek bezárása és zárt kapusak lesznek a meccsek is.

Mától oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora erre a hétre, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn induló online oktatásra. Holnaptól pedig szünet lesz a Szegedi Tudományegyetemen is.

Külön intézményeket jelölnek ki a koronavírusos gyerekek, illetve a dialíziskezelésre szorulók ellátására – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília emlékeztetett: mától már minden közfinanszírozott egészségügyi intézményben fogadják a középsúlyos és súlyos igazolt fertőzötteket, valamint a gyanús betegeket. Jelenleg a kórházi ágyak 60 százaléka foglalt, és vannak szabad intenzív ágyak, illetve lélegeztetőgépek is.


Reader's opinions

Leave a Reply