Ma még riasztó lesz a meleg, számos rekord tegnap is megdőlt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


Ma még riasztó lesz a meleg, számos rekord tegnap is megdőlt

Written by on 2021.06.25.

Ma éjfélig még érvényben van a hőségriadó, és az extrém UV sugárzás miatti figyelmeztetés is. Különösen a kisgyerekekre, az idősekre és a szívbetegekre kell ilyenkor odafigyelni. Az országos tisztifőorvos továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, a legmelegebb órákban ne menjen tartósan napra és fogyasszon sok vizet. Országszerte több mint kétezer klimatizált helyiséget jelöltek ki, ahova bárki bemehet hűsölni, ezeket a katasztrófavédelem weboldala listázza.

Megdőlt a júniusi hőségrekord, tegnap 40 fok volt a Bács-Kiskun megyei Fülöpházán. Egyben újra megdőlt a fővárosi melegrekord is, és amíg országosan csak egy tized fokkal magasabb a hőmérséklet az 1935-ös rekordnál, addig Budapesten három egész fokkal mértek többet Újpesten: 38,1 fokot. Közben már a viharokra is figyelmeztetnek a régióban, a lehűlés estére éri el Pest megyét.

Csaknem 29 fokosra melegedett a Balaton a napok óta tartó hőség hatására. A tó partján Fonyódon volt a legmelegebb, 36,5 fok. Az afrikai levegő rendkívül sok port hozott magával a Szaharából. Bár nem volt párás az idő, emiatt alig látszott a túlsó part, és az ég színe is kékről eleinte fehérre, majd egyre inkább szürkésre váltott a Balatonnál – írja az MTI.


Reader's opinions

Leave a Reply