Ma is magas volt az új fertőzöttek száma, Pápán gócot találtak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Ma is magas volt az új fertőzöttek száma, Pápán gócot találtak

Written by on 2020.08.07.

Két beteg meghalt és 24 újabb koronavírus fertőzöttet találtak ma reggelig. A halottak száma ezzel hatszáz fölé emelkedett, az aktív fertőzöttek száma is nő, de a kórházban ápoltak száma (72) nem változott – áll a koronavírus.gov.hu mai jelentésében. 

Fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat. Arra hívták fel a figyelmet, hogy különösebb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába és Horvátországba. A többi európai országban viszont általában lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon – hangzott el  a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra is felhívta a figyelmet arra, hogy mától sárga besorolású ország lett Spanyolország, így két hét karantén vár azokra, akik onnan érkeznek haza. 

Európában különböző szigorításokkal a koronavírus-járvány második hullámára készülnek. Az olasz kormány augusztus 31. után is meg akarja hosszabbítani a kötelező maszkviseletet a zárt közterületeken. Spanyolországban lezárnak egy 32 ezer lakosú várost, miután az északi Burgos tartománybeli településen 103 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Németországban 3 hónapja nem volt olyan sok új fertőzött mint most: egyetlen nap alatt 1045 ember tesztje lett pozitív.

Görögország éjszakára lezárja határátkelőit, miután ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Csak a bulgáriai határon lévő átkelőhelyek maradnak nyitva. A turisztikai szezon kezdete óta érezhetően megnőtt az új esetek száma, csak tegnap 153 új beteget jelentettek.

Idehaza Pápán alakult ki góc, ahol eddig 22 embernél mutatták ki a fertőzést, és csaknem félszázan kerültek karanténba. Úgy tudni, hogy egy vallási rendezvényen kapták el ilyen sokan a kórokozót. A városban különleges intézkedéseket vezettek be: látogatási tilalom van a kórházban és az idősotthonban, bezárt az egyik óvoda is. Közben Esztergomban a Suzuki gyárban is megjelent a korona vírus: ott 3 ember fertőződött meg.


Reader's opinions

Leave a Reply