Ma is magas volt az új fertőzöttek száma, Pápán gócot találtak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Ma is magas volt az új fertőzöttek száma, Pápán gócot találtak

Written by on 2020.08.07.

Két beteg meghalt és 24 újabb koronavírus fertőzöttet találtak ma reggelig. A halottak száma ezzel hatszáz fölé emelkedett, az aktív fertőzöttek száma is nő, de a kórházban ápoltak száma (72) nem változott – áll a koronavírus.gov.hu mai jelentésében. 

Fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat. Arra hívták fel a figyelmet, hogy különösebb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába és Horvátországba. A többi európai országban viszont általában lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon – hangzott el  a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra is felhívta a figyelmet arra, hogy mától sárga besorolású ország lett Spanyolország, így két hét karantén vár azokra, akik onnan érkeznek haza. 

Európában különböző szigorításokkal a koronavírus-járvány második hullámára készülnek. Az olasz kormány augusztus 31. után is meg akarja hosszabbítani a kötelező maszkviseletet a zárt közterületeken. Spanyolországban lezárnak egy 32 ezer lakosú várost, miután az északi Burgos tartománybeli településen 103 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Németországban 3 hónapja nem volt olyan sok új fertőzött mint most: egyetlen nap alatt 1045 ember tesztje lett pozitív.

Görögország éjszakára lezárja határátkelőit, miután ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Csak a bulgáriai határon lévő átkelőhelyek maradnak nyitva. A turisztikai szezon kezdete óta érezhetően megnőtt az új esetek száma, csak tegnap 153 új beteget jelentettek.

Idehaza Pápán alakult ki góc, ahol eddig 22 embernél mutatták ki a fertőzést, és csaknem félszázan kerültek karanténba. Úgy tudni, hogy egy vallási rendezvényen kapták el ilyen sokan a kórokozót. A városban különleges intézkedéseket vezettek be: látogatási tilalom van a kórházban és az idősotthonban, bezárt az egyik óvoda is. Közben Esztergomban a Suzuki gyárban is megjelent a korona vírus: ott 3 ember fertőződött meg.


Reader's opinions

Leave a Reply