Lassú az oltási program, kevés a fertőzött - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


Lassú az oltási program, kevés a fertőzött

Written by on 2021.05.26.

Mintegy 13 ezer új oltottat jelentett a koronavirus.gov.hu keddre, a regisztráltak kilencven százaléka, több mint 5 millió negyvenezer ember kapta meg eddig valamelyik vakcina legalább első adagját. 213 az új fertőzöttek száma és 41 áldozata van a járványnak egy nap alatt. Százezer alá esett az aktív fertőzöttek száma, kórházban és lélegeztetőn is egyre kevesebben vannak.

Egyre nagyobb az esély, hogy hamarosan olthatók lesznek a 12-15 évesek is. Ezt a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese mondta. Szabó Attila hozzátette: 270 ezer diákról van szó, akik közül sokan ugyanolyan mobilisak, mint a 16-18 éves korosztály. Ezért nagyon fontos, hogy mihamarabb megkapják ők is az oltást.

Egy kisebb csúccsal bíró őszi hullámot vár a járványban a Magyar Hírlapnak nyilatkozó biológusprofesszor. Boldogkői Zsolt szerint sokan tartottak a nyitástól is, szerencsére – úgy tűnik – alaptalanul. Mint mondta egyelőre az sem világos, hogy a lakosság hányad része válik immunissá az oltások és a fertőzés miatt, ahogy az sem, hogy meddig tart ez a védettség.


Reader's opinions

Leave a Reply