Lassan erősödik a járvány - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Lassan erősödik a járvány

Written by on 2021.08.16.

A hétvégi összesített adatok is emelkedést mutatnak – 188 az új fertőzöttek száma, ötödével több a mút hétfői adatnál. Három beteg hunyt el a hétvégén. A három nap alatt kevesebb mint tízezer új oltottja lett az országnak, de már 120 ezren kaptak harmadik adag vakcinát. Emelkedett a kórházban oltottak száma, de kevesebben vannak lélegeztetőn a pénteki közlés óta.

A hosszú hónapok nonstop munkája után a nemzeti ünnepre a kórházi oltópontok is pihenőt kapnak – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Klub Híradójával. Azt is hozzátették, hogy az intézmény döntése, hogy ezt a lehetőséget igénybe veszik-e vagy mégis oltanak. A döntésből az is kiderült, hogy azoknak, akik ezekre a dátumokra kaptak oltási időpontot, soron kívüli időpontokat biztosítanak a következő héten.

Közben a virológus arra figyelmeztet, hogy elkerülhetetlen a negyedik hullám, de a mértéke bizonytalan. Duda Ernő a Pénzcentrum.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a harmadik oltás jelenleg a hatvan év feletti Sinopharmmal oltottaknak fontos. Szerinte a középiskolások és az egyetemisták terjeszthetik igazán a kórt, ők ugyanis egy hét alatt több emberrel találkoznak, mint egy nyugdíjas egy egész évben.


Reader's opinions

Leave a Reply