Külföldinek már nem jár a hatósági áras üzemanyag - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Külföldinek már nem jár a hatósági áras üzemanyag

Written by on 2022.05.27.

Éjféltől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett áron a magyarországi benzinkutakon. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón. Gulyás Gergely kiemelte: Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbb áron tankolni, emiatt benzinturizmus alakult ki, ami már az ellátást fenyegeti. Míg Magyarországon 480 forint a rögzített ár, Európában 700-900 forintos üzemanyagárak vannak – hangsúlyozta a miniszter.

A mostani helyzetben nemcsak az ország biztonságát, de a gazdaságát is meg kell védeni. A kormány számára most a legfontosabb a rezsicsökkentés, a családtámogatások és a nyugdíjak megvédése – mondta szintén a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely megerősítette: az extraprofithoz jutó nagyvállalatokra különadót vetnek ki, ez érinti a bankokat, biztosítókat, az energia és telekommunikációs szektort, a légitársaságokat és a gyógyszeripart, továbbá bevezetik a reklámadót.

Elfogadhatatlannak nevezte a rakpart autómentesítését a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, hogy úgy véli, autósüldözés folyik Budapesten. Szerinte azzal, hogy mindenhol dugóban állnak az autók a városban, a főváros vezetése a legrosszabb típusú környezetszennyezést szabadította rá a városra. Korábban az Autóklub is tiltakozott a rakpart zárása ellen. A főpolgármester szerint a budapestiek többsége szeretné a változást és úgy véli nem kell tőle félni. Egyelőre előkészítő munka zajlik, jövőre jöhetnek az első konkrét munkálatok a pesti alsó rakpart egy részének autómentesítésére. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply