Közösségi terjedésnek indult a brit mutáns itthon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Közösségi terjedésnek indult a brit mutáns itthon

Written by on 2021.02.12.

Duplájára emelkedett a brit mutációjú, gyorsabban terjedő koronavírusos betegek száma, így közösségi terjedésnek indult ez a variáns – közölte az országos tisztifőorvos. A minták közül a korábbi 33 helyett 69 volt már a brit típussal fertőzöttek száma és a betegeknek csak egy része utazott, a többiek itthon fertőződtek meg – mondta Müller Cecília. Megerősítette, hogy mától már az orosz Szputnyik V vakcinával is oltanak. Elismételte, hogy a fővárosi háziorvosi praxisok 5-5 főt választhattak, ők kaphatnak az orosz vakcinából az oltópontokon. Eddig 310 és félezren kaptak oltást, csaknem 121 ezer embernek már a második adagot is beadták.

Ha a kínai vakcinával is megkezdődik az oltás, akkor húsvétra minden olyan ember, aki eddig regisztrált, vagyis csaknem két és félmillió ember be lesz oltva – mondta a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint arra is fel kell készülni, hogy a tudomány mai állása szerint hat hónap után újra kell oltani az embereket, ezért kell lekötni nagyobb mennyiségű vakcinát. 

1860 új beteget és 99 áldozatot jelentett a koronavirus.gov.hu. A kórházban lévők száma kicsit emelkedett de a lélegeztetőgépen lévők száma nem változott. 


Reader's opinions

Leave a Reply