Közlekedési összefoglaló délben - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Közlekedési összefoglaló délben

Written by on 2019.12.02.

Figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt az ország északi felében. Az érintett területeken több centiméteres hó hullhat a következő órákban. Az ország nyugati és déli részén eső, havas eső esik.

Lassabban lehet csak autózni szinte az összes autópályán. Az időjárás és az erős forgalom miatt kell hosszabb menetidővel számolni. A havazással érintett forgalmi utak megelőző szórását már éjszaka elvégezték, és folyamatosan takarítják.

Fennakadásokat okoz a havazás a vasúti közlekedésben. A Nyugati pályaudvaron és Fótnál nehézkes a váltók kezelése. A Budapest-Cegléd-Debrecen szakaszon, valamint a szobi, a vácrátóti és a lajosmizsei vonalon egy-két órás késésekre is számítani kell. A monori személyvonatok nem közlekednek, helyettük a zónázó vonatokkal lehet utazni. Egy délelőtti szegedi Intercity sem közlekedik. Bakonyszentlászló és Zirc között pedig egy kidőlt fa miatt nem járnak a vonatok.

Megnövekedett menetidővel közlekednek a BKK-járatok a fővárosban. A havazás miatt több hegyvidéki járat módosított, vagy rövidített útvonalon jár.

Nem okoz nagyobb fennakadást a havazás a Ferihegyi repülőtéren, de néhány járat kisebb késéssel indul vagy érkezik. Az ónos eső és a kötelező jégtelenítés miatt a szokásosnál lassabb a repülőgépek felkészítése, ezért fordulnak elő késések. A Liszt Ferenc reptér arra kéri az utasokat, hogy figyeljék a Budapest Airport járatinformációs oldalát vagy mobil applikációját, vagy szükség esetén lépjenek kapcsolatba légitársaságukkal.


Reader's opinions

Leave a Reply