Koronavírus: újabb halott, 585 fertőzött, majdnem rekordnövekedés - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Koronavírus: újabb halott, 585 fertőzött, majdnem rekordnövekedés

Written by on 2020.04.02.

Újabb halálos áldozata van a koronavírus-járványnak idehaza egy idős férfi hunyt el, ezzel 21-re emelkedett a fertőzésben elhunytak száma. Ma reggelre újabb 60 fertőzöttet diagnosztizáltak, ezzel együtt 585 regisztrált beteg van Magyarországon. A mai a második legnagyobb emelkedés a felderített fertőzöttek számában a vírus hazai megjelenése óta. A honlap szerint 42 főre emelkedett a gyógyultak száma, 59-en vannak kórházi karanténban, 16 400 fölött jár az elvégzett tesztek száma. 

A fertőzötteket megmutató térkép alapján zömmel Budapesten és Pest megyében találtak leginkább új koronavírus pozitívakat.

Pozitív lett a paksi atomerőmű egyik dolgozójának koronavírustesztje, erősítette meg az erőmű kommunikációs igazgatója az ATV Híradónak. Egyelőre nincs másik beteg. Szakértők szerint az ország energia-ellátása akkor sem kerül veszélybe, ha tovább terjed a járvány, hiszen legrosszabb esetben importtal is meg tudják oldani az áram- és gázfogyasztás biztosítását. 

Karanténba került a győri városvezetés, miután pozitív lett az alpolgármester koronavírus tesztje is. Korábban Győr polgármestere jelentette be, hogy házi karanténba vonul, mert pozitív lett a tesztje, de tünetei nincsenek. Dézsi Csaba András azután végeztette el a vizsgálatokat önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült: a város jegyzője megfertőződött a vírussal.

Egy hét leforgása alatt megduplázódott a fertőzöttek száma a világban, csaknem félmillióról majdnem egymillióra nőtt.  A helyzet az Egyesült Államokban a legsúlyosabb, ahol több mint kétszázezer fertőzött van, vagyis annyi mint Spanyolországban és a sokáig a járvány által leginkább sújtott Olaszországban együttvéve.


Reader's opinions

Leave a Reply