Koronavírus összefoglaló szerda délelőtt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Koronavírus összefoglaló szerda délelőtt

Written by on 2020.03.18.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 58-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma. Az országos tiszti főorvos szerint újabb szakaszába lépett itthon a járvány, a következő napokban több százra nőhet a fertőzöttek száma.

Négy koronavírusos beteg fekszik az intenzív osztályon a Dél-pesti Centrumkórházban, mindannyian idős, beteg emberek, az állapotuk súlyos – mondta a kórház infektológus főorvosa az ATV-nek. Szlávik János arról számolt be, hogy összesen 36 koronavírusos beteget kezelnek.
Az országos tisztifőorvos korábban bejelentette, hogy a járvány új szakaszba lépésével számolnak, a következő napokban több száz új betegre számítanak.

Összeíratta a fogorvosoknál fellelhető lélegeztetőgépeket az emberi erőforrások minisztere – írta meg a 24.hu. A Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának honlapjára feltöltött dokumentum alapján Kásler Miklós ma délutánig vár választ. A levélben a működő és a nem használható gépekről egyaránt információt kért a tárcavezető.

Mindenki maradjon otthon, csak így lehet lassítani a koronavírus terjedését. Kerüli kell a személyes kontaktust, aki teheti dolgozzon távmunkában. Erről a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt a közmédiában. Hozzátette, hogy fontos, hogy a veszélyeztetett korcsoportban lévők, így az idős emberek betartsák az intézkedéseket. Sokan nem értették meg azt sem, hogy a gyerekeknek is otthon kell maradniuk.


Reader's opinions

Leave a Reply