Koronavírus összefoglaló péntek délelőttre - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Koronavírus összefoglaló péntek délelőttre

Written by on 2020.02.28.

Eddig több mint hetven gyanú esetében végeztek laborvizsgálatot idehaza, de nem találtak koronavírus fertőzöttet vagy vírust – közölte az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt hangsúlyozta, hogy önmagukban a betegség tünetei vagy a beteg utazási előzményei nem elegendők a koronavírus-fertőzöttség gyanújához, mindkettő szükséges ahhoz, hogy egy esetet gyanúsnak minősítsenek. Ráadásul idehaza influenzajárvány van, több tízezren fordulnak orvoshoz hetente az influenza tüneteivel.

Jelenleg 18 embert figyelnek meg a Szent László kórházban kialakított karanténban. Az országos tisztifőorvos ismét azt kérte, hogy ha valaki észleli magán a betegség tüneteit és járt a fertőzött országok valamelyikében, akkor először a háziorvosát értesítse telefonon, aki megfelelő védőeszközzel kimegy hozzá.

Magyarország a lehetőségekhez képest felkészült a koronavírus terjedésének megfékezésére – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: nemzetközileg is kiemelkedő szakembereink vannak és a járványügyi rendszer jól szervezett, ennek ellenére nagy a valószínűsége annak, hogy a vírust nem lehet a határokon kívül tartani.

Nincs hiány egészségügyi maszkból. Egymillió kétszázezer darabot szállítanak ki a gyógyszertárakba és folyamatosan gyártják az utánpótlást. Szakemberek ugyanakkor ismét felhívták a figyelmet arra, hogy az egészségeseknek szükségtelen maszkot viselniük. Ugyanúgy, ahogy az influenza elleni védekezésben, a legfontosabb a gyakori, alapos kézmosás. Leggyakrabban ugyanis a kezünkkel visszük be a kórokozót a szervezetünkbe.

Közben tovább terjed a koronavírus Németországban. Reggelre Bajorországból, Hamburgból, Hessenből és a Rajna-vidékéről is jelentettek új fertőzéseket. A legfrissebb adatok szerint országszerte 32 beteget regisztráltak; többségük a közelmúltban járt Olaszországban. A német kormány tegnap válságstábot alakított ki a koronavírus terjedése miatt. Az egészségügyi miniszter közölte: több ezer férőhely áll rendelkezésre a kórházak intenzív osztályain az esetleges fertőzöttek elhelyezésére.


Reader's opinions

Leave a Reply