Koronavírus összefoglaló hétfőn - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Koronavírus összefoglaló hétfőn

Written by on 2020.04.20.

Hatvannyolc új fertőzöttet regisztráltak ma reggelre, így 1984-re emelkedett az ismert betegek száma.10 újabb halottja is van a járványnak, így már majdnem kétszázan hunytak el a fertőzés miatt. Az aktív betegek majdnem felét kell kórházban kezelni, hatvanan gépi lélegeztetésre szorulnak – írja koronavirus.gov.hu. 

Alig két hét múlva tetőzhet a járvány Magyarországon – legalábbis a miniszterelnök erről beszélt egy kórházlátogatásról feltöltött videójában. Orbán Viktor azt mondta, hogy a szakemberek szerint május harmadikán jöhet el a csúcs.

A Semmelweis Egyetem rektora egy lapinterjúban a Pesti Srácok oldalán arról beszélt, hogy ekkor plató fázisba kerülünk, vagyis egy darabig nem emelkedik tovább drasztikusan a fertőzöttek száma. A csökkenés később kezdődik majd. A cél eredetileg is az volt, hogy a járványgörbét ellaposítsuk. 

Közben 2,4 millió felett jár a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte. A gyógyult betegek száma meghaladta a 624 ezret, 165 ezren pedig életüket vesztették a járvány során. A legtöbb fertőzött, az összes ismert beteg negyede az Egyesült Államokban van, Európában enyhülőben van a járvány. 


Reader's opinions

Leave a Reply