Koronavírus összefoglaló délelőtt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Koronavírus összefoglaló délelőtt

Written by on 2020.03.17.

Magyarországon 50-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, miután újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki a kórokozót. Karanténban 137-en vannak. Közben meggyógyult a második olyan magyarországi beteg, akit az új koronavírus okozta fertőzés miatt ápoltak. A koronavirus.gov.hu honlap tájékoztatása szerint egy iráni állampolgár hagyhatta el a kórházat. Vasárnap meghalt az első magyarországi beteg, egy idős férfi.

Maradjanak otthon az idősek, ha tehetik – továbbra is ezt kéri tőlük a kormány. Az elmúlt hónapokban bebizonyosodott ugyanis, hogy a járvány elsősorban az idősekre jelent veszélyt, vagyis azt kellene elérni, hogy közülük minél kevesebben kapják el a fertőzést. Több akció, mozgalom indult a nyugdíjasok megsegítésére.

További szigorítások jönnek a koronavírus-járvány miatt. Betiltották a nyilvános rendezvényeket, és ma már nem nyithatnak ki a színházak, a mozik és a szórakozóhelyek. Az éttermek és üzletek csak délután három óráig lehetnek nyitva; kivéve a patikákat, az élelmiszerboltokat, a dohányboltokat és a benzinkutakat.

Speciális állomásokat létesít az országos mentőszolgálat. Az intézkedés célja, hogy a koronavírus-gyanús betegeket szállító mentők kifejezetten erre a célra létrehozott telephelyen tudják elvégezni az eszközök pótlását és a fertőtlenítést. A fővárosban kialakított speciális mentőállomáson már több egység is készenlétben áll, és ott egyszerre akár hat mentőautó fertőtlenítése is lehetséges.

A Népszava úgy tudja, hogy vidéken is kijelölték a járványkórházakat, így a betegeket nem kell majd felszállítani a fővárosba. A lap értesülései szerint a miskolci és a szekszárdi megyei kórházban és az ajkai és kiskunhalasi kórházban is fogadják majd a koronavírusos tüneteket mutatókat. Kiskunhalason elkezdődött a konténerkórház építése.


Reader's opinions

Leave a Reply